Wie zijn wij?

Wie zijn wij

Wij zijn Steven en Maarten Michiels en samen baten wij onze schapenhouderij in Appelterre-Eichem (Ninove) uit met respect voor dier, mens en milieu.

Sinds 1999...

In 1999 werden de eerste schapen aangekocht en later dat jaar volgden de eerste 3 lammeringen in enkele kleine stalletjes van onze grootouders.

Geleidelijk aan groeide onze kudde verder uit en na enkele tussenstappen kwamen we in Appelterre-Eichem terecht. In 2017 bouwden we een nieuwe moderne schapenstal, hier genieten onze schapen in de winter van alle dierenwelzijn en rust. Komende winter verwachten we opnieuw een 400 tal lammeringen.

Unieke vleeskwaliteit...

Van zodra de weersomstandigheden het toelaten gaan onze ooien, samen met de lammetjes, opnieuw de weides op. Op deze manier kunnen onze dieren maximaal profiteren van het verse voorjaarsgras. Dit eiwitrijke gras zorgt er voor dat de ooien voldoende melk produceren om hun lammetjes te laten groeien. Na 3 tot 4 maand te hebben genoten van deze melk worden de lammeren nog kort afgemest met eigen gekweekte ruwvoeders en granen. Dit alles geeft een unieke smaak en malsheid aan ons lamsvlees!

Lokale ruwvoeders en grondstoffen...

Alle ruwvoeders (gras, maïs,...)  voor de schapen worden eigenhandig gekweekt in de streek rond Ninove, hierbij is topkwaliteit steeds prioritair. Zo streven we naar 100% lokaal geproduceerd eiwit. Ook onze krachtvoeders bestaan hoofzakelijk uit granen die op onze akkers geteeld worden en in samenspraak met een lokale molenaar gemengd worden tot een evenwichtig rantsoen.

Alles in eigen beheer, van riek tot vork...

Alle behandelingen en transporten voeren we zelf uit, zo beperken we de stress voor onze dieren tot een minimum. Door alle stappen in de keten zelf te beheren staan we garant voor een optimale kwaliteit op uw bord!